Landgoed De Lieskamp

Wie we zijn

Landgoed De Lieskamp wordt sinds 2016 beheerd door eigenaren Rogier en Martine van der Mast. Het landgoed is een zogenaamd Natuurschoonwet Landgoed en is publiekelijk toegankelijk via het Klompenpad (Harsloƫrpad) dat deels over het Landgoed loopt.

We zijn trots dat we deel uitmaken van de gemeenschap en dat we onze vrienden en buurtgenoten van dienst kunnen zijn. We nodigen mensen uit om over het Klompenpad te lopen en te genieten van de mooie natuur op het Landgoed.

Op het Landgoed hebben we verschillende dieren: schapen (Hampshire Down), kippen (Leghorns en Vorwerk) en een aantal boerderijkatten. Alle dieren zijn ‘aan het werk’. De katten houden alles muizen- en rattenvrij, de schapen ‘maaien’ het gras en de kippen leggen eieren die we verkopen.


Wat we doen

Landgoed De Lieskamp is een landgoed van 6 hectare. Op het landgoed vindt u boomgaarden, hakbos, kruidengrasland en eendenvijvers. Het onderhoud wordt grotendeels gedaan door de eigenaren met hulp van vrijwilligers, een loonwerker en een hovenier.

Met hulp van verschillende verenigingen zoals de Vlinder Stichting, de Weidevogel werkgroep, de Steenuilen werkgroep Wageningen, Landschapsbeheer Gelderland, Stichting Mooi Binnenveld, de Agrarische Natuurvereniging Het Binnenveld enzovoort, proberen we zoveel mogelijk tegemoet te komen aan alles wat de natuur nodig heeft. We staan hierbij open voor tips zodat we e.e.a. nog beter kunnen doen!

Het Landgoed is toegankelijk via de parkeerplaats van het Klompenpad aan de Rijnsteeg en via het bruggetje aan de Slagsteeg. We willen u vragen niet buiten de wandelpaden te komen en alleen voetstappen achter te laten. Honden zijn op delen van het Landgoed niet welkom.


Neem contact op

delieskamp@gmail.com


Copyright Landgoed De Lieskamp 2023 – Alle rechten voorbehouden