Adopteer een fruitboom

Adoptie van een boom kost €27,50 per jaar. Voor dit bedrag kunt u een boom adopteren en wordt u uitgenodigd voor bijeenkomsten.

De ca. 60 hoogstambomen in onze nieuwe boomgaard zijn op 14 december 2019 geplant. Deze bomen zijn geselecteerd uit een lijst met vergeten fruitsoorten (appels, peren en pruimen). We hebben nog diverse bomen vrij voor ‘adoptie‘. Mail naar delieskamp@gmail.com voor meer informatie!

Mocht u de boomgaard van Stichting behoud Landgoed De Lieskamp langer willen ondersteunen dan kan dat ook. De stichting is een zogenaamde ANBI stichting. Adopteer een boom voor 5 jaar of langer door een jaarlijkse gift van €25,00. We stellen een overeenkomst ‘Periodieke gift in geld’ op t.b.v. de belastingdienst. Deze giften zijn dan aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

De boom blijft eigendom van Stichting Landgoed De Lieskamp en adoptie kan ten allen tijde weer opgezegd worden.

U kunt ook beslissen om als vrijwilliger mee te doen aan de activiteiten die we in en om het Landgoed organiseren.

Nu we de pandemie achter ons hebben kunnen laten, kunnen we weer bijeen komen met de adoptiehouders. We hebben het eerste jaar na Corona een fruitproeverij gehouden. We denken ook om bijvoorbeeld een snoeibijeenkomst te organiseren waarbij u de ins en outs van het snoeien van fruitbomen uitgelegd zult krijgen. Of een imkerbijeenkomst. En zodra de bomen enigszins voldoende vrucht dragen, zullen we in het plukseizoen ook plukdagen gaan organiseren. De activiteiten zijn bedoeld om uw adoptieboom te bezoeken en andere adoptiehouders te ontmoeten.

Inmiddels is ca 70% van de boomgaard geadopteerd zonder dat we ook maar enige reclame hebben moeten maken. Een gezellige groep mensen die allemaal de natuur en het vergeten fruit een warm hart toedichten. Als u interesse heeft om een fruitboom te adopteren, klik hier en meldt u aan!

Als u interesse heeft om een fruitboom te adopteren, meldt u aan via delieskamp@gmail.com!


Laten we buiten eten en de zomer proeven!